Pravilnik o piškotkih

GSK uporablja piškotke zato, da izboljša doživetje obiskovalcev naših spletnih strani, pa tudi obiskovalcev spletnih strani, na katere dostopajo preko naših mobilnih aplikacij, na katerih je objavljen ta Pravilnik o piškotkih. Tu je pojasnjeno, kaj piškotki so in kako jih na naših spletnih straneh uporabljamo. Če med brskanjem po naši spletni strani piškotkov ne želite sprejeti, lahko nastavite vaš brskalnik in/ali mobilnik tako, da vas obvesti o sprejemu piškotkov ali da izberete omejitev ali blokado piškotkov.

Piškotki so majhne tekstovne datoteke, sestavljene iz niza črk in številk, ki jih na vaš računalnik namestijo strežniki spletnih strani. S tem omogočijo lastniku spletne strani, da vas loči od ostalih uporabnikov te strani. Piškotki ne morejo delovati kot kode ali se uporabljati za vnos virusov, poleg tega pa nam ne omogočajo dostopa do vašega trdega diska. Tudi če bi piškotke shranili na vašem trdem disku, ne bi tam mogli prebrati nobenega podatka.
Podatki, ki se generirajo s pomočjo piškotkov na spletnih straneh GSK, se lahko uporabljajo za različne namene, vključno s sledečim:

Nujno potrebni piškotki
Ti piškotki so ključni, saj vam omogočajo premikanje po spletni strani in uporabo njenih elementov, kot so dostop do zaščitenih delov spletne strani in shranjevanje izdelkov v nakupovalni košarici.

Delovanje
Ti piškotki zbirajo podatke o tem, kako obiskovalci uporabljajo spletno stran, na pr. na katero stran gredo najpogosteje in ali dobivajo sporočila o napakah. Uporabljajo se za izboljšanje delovanja spletne strani in izdelavo bodočih verzij strani.

Funkcionalnost
Ti piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni vaše izbore, kot so uporabniško ime, jezik ali regija, v kateri se nahajate, in s tem omogočajo boljše osebno doživetje strani.

Izbira ciljev in oglaševanje
Ti piškotki se uporabljajo zato, da vam dostavijo vsebine, ki bolj ustrezajo vam in vašim interesom.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo

GSK ne dovoli nobeni tretji osebi, da oglašuje na naši spletni strani, vendar pa ne more vplivati na oglaševalce, ki imajo dovoljenje ponudnikov internetnih storitev za prikazovanje oglasov med vašim brskanjem po internetu.

Zakon zahteva od GSK, da dobimo vašo odobritev za vse vrste naših piškotkov, razen za tiste, ki so “nujno potrebni”.
O upravljanju piškotkov lahko izveste več na funkciji Pomoč vašega brskalnika, na nastavitvah vašega mobilnika ali z obiskom strani www.aboutcookies.org, kjer so natančni podatki o upravljanju piškotkov na priljubljenih brskalnikih. Opozoriti vas moramo, da nekateri deli naših spletnih strani lahko delujejo nepravilno, če piškotke onemogočite.